Αρχική Νέα Θεσσαλία Πνίγεται η Μαγνησία - Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο

Πνίγεται η Μαγνησία - Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο

από Oichalia News
Πνίγεται η Μαγνησία - Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο

Σοβαρά προβλήματα στη Μαγνησία, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και στις Σποράδες

Τραγική εξέλιξη από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο, όπου ένας κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός.


Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Πλημμυρικά φαινόμενα στον Βόλο
Πλημμυρικά φαινόμενα στον Βόλο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.


Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, όπως ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός, ένας 42χρονος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αναζητείται.


Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη στον Βόλο, εκεί όπου το 112 ήχησε στις 09:45 στους κατοίκους της πόλης αλλά και της Μαγνησίας γενικότερα, επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω του φαινομένου της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Το πρόβλημα επιτείνεται στην πόλη του Βόλου, κυρίως στο κέντρο, όπου από την συνεχόμενη καταιγίδα έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών και οι κάθετοι δρόμοι κατεβάζουν από τα ορεινά, λόγω τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο -
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο -
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Σκιάθος όπου λόγω της καταιγίδας έχουν πλημμυρίσει περιοχές και έχει κλείσει ο δρόμος Σκιάθου - Κουκουναριών.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από τη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων έχουν σημειωθεί 369.8 mm βροχής σε ένα 24ωρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, NEWS247

Ετικέτες: βόλος πλημμύρες



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: