Αρχική Νέα Θεσσαλία Τσιαπλές: Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις, γρήγορες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών

Τσιαπλές: Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις, γρήγορες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών

από Oichalia News
Τσιαπλές: Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις, γρήγορες αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της «Λαικής Συσπείρωσης», Τάσος Τσιαπλές, περιόδευσε στα πληγέντα απο χαλάζι και αέρα, χωριά Ρίζωμα, Πλάτανος, Αρδάνι των Τρικάλων

Την Κυριακή 27/8/2023, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της «Λαικής Συσπείρωσης», Τάσος Τσιαπλές, συνοδευόμενος απο τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε Τρικάλων, Σωτήρη Σωτηρόπουλο, γραμματέα της Τ.Ε Τρικάλων του ΚΚΕ, Βάσω Μπακάση, περιφερειακή σύμβουλο και Τσέκα Λάμπρο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Τρικάλων, περιόδευσε στα πληγέντα απο χαλάζι και αέρα χωριά Ρίζωμα, Πλάτανος, Αρδάνι.


Μιλώντας στους κατοίκους των χωριών, ο Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε ότι οι βιοπαλαιστές αγρότες που υποφέρουν απο την αντιλαϊκή πολιτική της εκτίναξης στα ύψη του κόστους παραγωγής (νερό, καύσιμα, ρεύμα, λιπάσματα, εφόδια), τις χαμηλές και ανοιχτές σε πολλές περιπτώσεις τιμές παραγωγού, βρίσκονται επανειλημένα όπως και εσείς, αντιμέτωποι και με τις καταστροφές στην παραγωγή απο τα καιρικά φαινόμενα, λόγω της ανυπαρξίας ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας, της μη αλλαγής του αναχρονιστικού και αντιαγροτικού κανονισμού του ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει όλη τη ζημιά σε παραγωγή και φυτικό-ζωικό κεφάλαιο.

Η νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), με τον κ. Τσιλμίγκα μέχρι πρότινος και τώρα με τον κ. Κουρέτα, ποτέ δεν αντιπάλεψαν αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για τους βιοπαλασιτές αγρότες γιατί συμφωνούν με την ΚΑΠ της Ε.Ε και το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής της κάθε κυβέρνησης για αν΄πτυξη προς όφελος των λίγων. Γι’ αυτό δεν στηρίζουν ουσιαστικά τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες του αγροτικού κινήματος.

Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι του με την «Λαική Συσπείρωση» σε περιφέρεια και δήμους, σταθερά πρωτοστατούμε στην οργάνωση και την στήριξη των αγώνων και των δίκαιων αιτημάτων των βιοπαλαιστών αγροτών.

Σε σχέση με τις καταστροφές που είχατε στα χωριά σας, αξιώνουμε απο την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ:

Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις για όλες τις ζημιές που έγιναν σε Πλάτανο, Αρδάνι, Ρίζωμα, σε όλα τα προιόντα.

Γρήγορες αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών σε όσους αγρότες επλήγσαν απο το χαλάζι και τον αέρα.

Να καλύψει άμεσα η κυβέρνηση το χαμένο εισόδημα σε αγρότες έπαθαν ζημιές.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση

Άμεσα μέτρα μείωσης του υπέρογκου κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Αύξηση της επιστροφής ΕΦΚ των μόλις 76 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεών μας. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων - εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα εμπορεύματα.

 

Και αυτά τα προβλήματα και τα αιτήματα, πρέπει να αποτελέσουν ένα ακόμα κριτήριο ψήφου για κάθε αγρότη και την οικογένειά του, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου και όχι οι κάλπικες υποσχέσεις, που τις έχετε ξανακούσει, για ένα καλύτερο τάχα μέλλον για το λαό και τον τόπο, που γίνεται όμως όλο και χειρότερο μετεκλογικά.

Να απορίψετε τους άθλιους εκβιασμούς και πιέσεις από μέρους της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων και των υποψηφίων τους σε περιφέρεια και δήμους, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο σας για ακόμη μια φορά και να την αξιοποιήσουν για την διαιώνιση της αντιλαικής πολιτικής, σε γενικό και τοπικό επίπεδο, για να ανακόψουν την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ που σημείωσε στις πρόσφατες διπλές βουλευτικές εκλογές, με την βοήθεια και του ληστρικού εκλογικού συστήματος για την εκλογή περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, που δίνει αυτοδυναμία με 60% των εδρών, σε όποιον πάρει 43%+1 ψήφο, θέτει πλαφόν 3% για να εκλέξει κάποιος συνδυασμός έδρα, πρόσθετα εμπόδια για την συγκρότηση συνδυασμών με υψηλές ποσοστώσεις και παράβολα.

Προσπαθούν να σας κρύψουν, όλους εσάς που υποφέρεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, ότι οι περιφέρειες και δήμοι δεν είναι φιλολαϊκός θεσμός, αλλά ένας ακόμα μηχανισμός του ίδιου αστικού αντιλαϊκού κράτους, το οποίο για παράδειγμα ενώ μπορεί να στέλνει τα ΜΑΤ να επιβάλλουν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις αλικών σπιτιών, χωραφιών, την εγκατάσταση επιχειρηματικών ανεμογεννητριών στα βουνά μας, χτυπώντας τους διαδηλωτές που αντιδρούν, τους αγρότες που διαδηλώνουν για την επιβίωσή τους, σε κάθε εργατική- λαϊκή διαδήλωση, αλλά δεν μπορεί να προστατέψει το λαό από τις πυρκαγιές, που κατακαίνε τη χώρα, με νεκρούς, καμένα σπίτια, καταστήματα, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αγροτικές καλλιέργειες και δασικό πλούτο, ακόμα και την αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στην Ν. Αγχίαλο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά με τραγικό τρόπο, την απουσία μέτρων πυροπροστασίας και του αναγκαίου και έγκαιρου σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων, γιατί αυτά τα θεωρούν «κόστος», αφού δεν αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο.

 

Η Λαική Συσπείρωση, απευθύνει σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, που βλέπει η ζωή και οι ανάγκες του να θυσιάζονται πότε στα χαλαζόπληκτα, πότε στα πλημυρισμένα, στα καμένα και σεισμόπληκτα, άλλοτε στις ράγες του θανάτου στα Τέμπη, που οργίζονται από την εγκατάλειψη των χωριών σας από κυβερνήσεις και περιφερειακή αρχή, από την ακρίβεια, τη μείωση του εισοδήματός του, την ανεργία, το ξεκλήρισμα των αγροτών από τη γη τους, να παρακάμψουν τις ψεύτικες υποσχέσεις, τους εκβιασμούς, τα εμπόδια του ληστρικού εκλογικού συστήματος.

Να μην ψάχνετε τις μικροδιαφορές των άλλων συνδυασμών αντιλαϊκής κοπής, αλλά να κάνετε και στην Περιφέρεια και στους Δήμους, την πραγματική διαφορά, ψηφίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στα οποία συμμετέχουν μέλη του ΚΚΕ και άλλοι αγωνιστές που συμπαρατάσσονται μαζί του, που πρωτοστάτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες.     

Για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, η λαϊκή αντιπολίτευση και στο Π.Σ, ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας υπέρ του λαού.      

 



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: