Αρχική Γνώμες Ντόρος...

Ντόρος...

από Oichalia News
Ντόρος...

Επικοινωνιακό ντόρο ξεσήκωσαν οι προπαγανδιστικοί μηχανι­σμοί της κυβέρνησης με την ανα­κοίνωση του πρωθυπουργού για τα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και τη σκιαμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος δίνει μεγαλύ­τερο «κοινωνικό μέρισμα»

Eπικοινωνιακό ντόρο ξεσήκωσαν οι προπαγανδιστικοί μηχανι­σμοί της κυβέρνησης με την ανα­κοίνωση του πρωθυπουργού για τα 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και τη σκιαμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος δίνει μεγαλύ­τερο «κοινωνικό μέρισμα».


 

Οι συ­νταξιούχοι όμως δεν ξεγελιούνται. Δεν είναι μόνο οι περικοπές των μνημονίων με τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ) λεηλάτησαν τις συντάξεις, περικόπτοντας μέχρι και 40% του εισοδήματος τους. Δεν είναι η ακρί­βεια, η συμμετοχή στα φάρμακα, οι ακριβοπλη­ρωμένες από την τσέπη τους υπηρεσίες Υγείας, που εξανεμίζουν τις ήδη πετσοκομμένες συντά­ξεις τους.

 

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι μό­νο η 14η σύνταξη που κόπηκε ολοσχερώς στους συνταξιούχους το 2012, τους στερεί το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Αντ' αυτού, η κυβέρ­νηση τους δίνει σήμερα το ξεροκόμματο των 250 ευρώ και συνολικά περί τα 210 εκατ. ευρώ. Δηλα­δή μόλις το 1/10 από αυτά που θα έπαιρναν, ως Δώρο Χριστουγέννων!

 

Επιπλέον, μόνο από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που πήγαινε ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους αφαιρέθηκαν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή τε­τραπλάσιο ποσό απ' ό,τι τους πετάνε σήμερα, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

 

Αλλά δεν εί­ναι μόνο οι περικοπές που άδικα τους επιβλήθη­καν. Είναι και τα πρόσθετα χαράτσια που τους φόρτωσαν, όπως η λεγόμενη Εισφορά Αλληλεγ­γύης που συνεχίζουν να πληρώνουν.

 

Έτσι, τη στιγμή που η κυβέρνηση διαφημίζει τα 210 εκατ. ευρώ του «κοινωνικού μερίσματος», με το χαρά­τσι της Εισφοράς Αλληλεγγύης τούς έχει αρπά­ξει από την τσέπη 410 εκατ. ευρώ ήδη το 2021, δηλαδή τα διπλάσια.

 


Θανάσης Τσαγγαράς

Εφ. Έρευνα




ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: