Αρχική Γνώμες Όταν ο πανικός και η απελπισία για την επερχόμενη ήττα αναγκάζoυν τον κ. Μεριβάκη και την παρέα του να κάνουν γκάφες, που όμως έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στους δημότες..

Όταν ο πανικός και η απελπισία για την επερχόμενη ήττα αναγκάζoυν τον κ. Μεριβάκη και την παρέα του να κάνουν γκάφες, που όμως έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στους δημότες..

από Oichalia News
Όταν ο πανικός και η απελπισία για την επερχόμενη ήττα  αναγκάζoυν τον κ.  Μεριβάκη και την παρέα του να κάνουν γκάφες, που όμως έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στους δημότες..

Του Ανδρέα Παπαγεωργίου, Διευθυντής του ΕΣΥ και Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΝΕΑ ΠΝΟΗ

1)     Ο κ. Μεριβάκης ανήρτησε στο facebook ένα έγγραφο του υπουργείου υγείας. ότι το νερό όλου του δήμου Φαρκαδόνας είναι ακατάλληλο και συγκεκριμένα:

Θανάσης Μεριβάκης

1 ημ.  · 

Το υπουργείο μας δουλεύει η ο Δήμος και η ΔΕΥΑΦ;

Το υπουργείο λέει πως το νερό του Δήμου μας είναι ακατάλληλο.

Ενώ ο Δήμος και η ΔΕΥΑΦ , κατάλληλο !

Ποιος από τους δύο είναι εγκληματικά ανεύθυνος;

 

MOH.GOV.GR

Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία

Ενημέρωση για την ασφάλεια και καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία 27/09/2023 Αθήνα

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008961735593

 

Ο κ. Μεριβάκης χωρίς καν να ρωτήσει την προϊσταμένη της ΔΕΥΑΦ (όπως παραδέχτηκε σήμερα σε ερώτησή μου κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της Δευαφ) ούτε τον πρόεδρο ή αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ αν αληθεύουν τα στοιχεία αυτά,  όπως θα όφειλε και θα έπραττε  ένας έντιμος  και υπεύθυνος πολιτικός, ανήρτησε το έγγραφο γράφοντας κατά λέξη:

(Το υπουργείο μας δουλεύει η ο Δήμος και η ΔΕΥΑΦ;

Το υπουργείο λέει πως το νερό του Δήμου μας είναι ακατάλληλο.

Ενώ ο Δήμος και η ΔΕΥΑΦ , κατάλληλο !

Ποιος από τους δύο είναι εγκληματικά ανεύθυνος;)

 

Ειδικά αφού ο κ Μεριβάκης διετέλεσε δήμαρχος και πρόεδρος  της Δευαφ,  γνωρίζει την λειτουργία  της Δευαφ, τους υπαλλήλους και τα πρωτόκολλα υδροληψίας και μετρήσεων και το χημικό εργαστήριο που εκτελεί τις μετρήσεις.

Και γνωρίζει ότι το υπουργείο δεν κάνει δικές του μετρήσεις, αλλά χρησιμοποιεί τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΦ. Άρα ουσιαστικά αμφισβήτησε την αλήθεια, εντιμότητα , εγκυρότητα, αφοσίωση και αξιοπιστία  των υπαλλήλων της Δευαφ και του εργαστηρίου.

Καταλαβαίνετε πόσο ανέντιμο και ανήθικο (με την νομική έννοια) ήταν αυτό που έκανε

Και γιατί το έκανε αυτό;

Για να σπεκουλάρει, με τρόπο που είναι ασύμβατος με την υπευθυνότητα και την τραγικότητα των ημερών που ζούμε, κατατρομάζοντας τους δημότες, δημιουργώντας μεταξύ των άλλων, σύγχυση και ανησυχία, νομίζοντας ότι θα εξοργίσει   και θα στρέψει τους δημότες  εναντίον της δημοτικής αρχής και για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη.

Και έτσι τρομοκράτησε όλο τον δήμο, αναγκάζοντας τους  δημότες να πετάξουν τα μαγειρεμένα φαγητά, να μην πίνουν νερό κλπ και να φοβούνται, αντιλαμβάνονται όλοι  τι εννοώ.

Μάλιστα υπαινίχθηκε ότι αλλοίωσε η Δευαφ τα αποτελέσματα…

Όταν στη Δευαφ διάβασαν τα όσα έγραφε ο κ Μεριβάκης, επικοινώνησαν με το υπουργείο σε τηλεδιάσκεψη (από τα γραφεία του δήμου, αφού τα γραφεία της Δευαφ καταστράφηκαν ) και  τελικά αποδείχθηκε ότι κάποιος στο υπουργείο "μπέρδεψε" τα στοιχεία.

Σήμερα το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα αληθή στοιχεία, ότι το νερό σε όλο το Δήμο Φαρκαδόνας είναι κατάλληλο εκτός από το Κεραμίδι

Τον και τους παραδίδω στην κρίση σας..

Ειδικά για την ενέργεια  αυτή  του κ Μεριβάκη (με ενδεχόμενο δόλο για να αποκομίσει πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη)   που τελικά απέβη  εις βάρος της δημόσιας υγείας και για όσα επέφεραν οι δηλώσεις του, καλώ τον εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα.

ΥΓ. Είναι πάντως αξιοπερίεργο αυτό το «μπέρδεμα» εγγράφων στο υπουργείο υγείας.

Και όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως και γιατί έγινε..

2)     Εκτός του κ Μεριβάκη για το ίδιο θέμα δημοσίευσε και ο κ. Μπαγιώτης άρθρο στο farkadonaday.gr, (υιοθετώντας ως αληθές το έγγραφο του υπουργείου και  υπαινισσόμενος ότι οι μετρήσεις της Δευαφ είναι αναληθείς και ότι ευθύνεται η Δευαφ),  αλλά ίσως επικαλεστεί ότι παρασύρθηκε από τον κ. Μεριβάκη.

 Θα είχε πάντως  ενδιαφέρον η απάντησή του..

Και όπως έγραψε ο κ Μπαγιώτης: {Οφείλεται να αναλάβετε τις ευθύνες σας ΤΩΡΑ και να πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ. (Σημ. το -αι στο «οφείλεται» δεν είναι ορθογραφικό λάθος δικό μου, αλλά του κ. Μπαγιώτη)…}

Οφείλετε λοιπόν (όσες και όσοι έχετε εμπλακεί) του άλλου τριπαραταξιακού συνδυασμού να αναλάβετε τις ευθύνες σας ΤΩΡΑ και να πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ,   ότι το κάνατε για μικροκομματικά –εκλογικά οφέλη, όπως και τόσα πολλά  άλλα κατά το χρονικό  διάστημα  από την πλημμύρα  έως τώρα.


ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΕΑ ΠΝΟΗ


Ακολουθεί η δημοσίευση του κ Μπαγιώτη:

https://farkadonaday.gr/neo-ksekinima-apantiste-mas-ypefthyna-gia-tin-katallilotita-i-tin-akatallilotita-tou-nerou-sto-dimo-farkadonas/

{ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ: «Απαντήστε μας υπεύθυνα για την ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ή την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του νερού στο Δήμο Φαρκαδόνας»

Έκθετη απέναντι στους δημότες του Δήμου Φαρκαδόνας αφήνει το Υπουργείο Υγείας, το Δήμο Φαρκαδόνας και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας σχετικά με την καταλληλόλητα του νερού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δειγματοληψίες και εργαστηριακούς ελέγχους που διενήργησε η ΔΕΥΑΦ, και όπως ανακοίνωσε, το νερό κρίνεται ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, πλην του Κεραμιδίου. Με χθεσινή ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας, περί «ενημέρωσης για την ασφάλεια και καταλληλόλητα του νερού στη Θεσσαλία», υπογραμμίζει ότι έως και στις 27/09/2023, 08:00 π.μ., είχαν πραγματοποιηθεί 1.144 λήψεις δειγμάτων σ’ όλη τη Θεσσαλία.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν και σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας το νερό κρίνεται ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ σε όλο το Δήμο Φαρκαδόνας.

Επισημαίνεται και σύμφωνα με όσα αναφέρονται από το Υπουργείο Υγείας ότι σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λ.π.). Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά. Σε περίπτωση θολερότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).

Μετά τα παραπάνω και τη χθεσινή ενημέρωση από πλευράς Υπουργείο Υγείας εγείρονται κάποια σοβαρά ερωτήματα.

Πως οι εργαστηριακοί έλεγχοι που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΦ έκριναν κατάλληλο το νερό στο Δήμο Φαρκαδόνας, πλην του Κεραμιδίου, ενώ οι έλεγχοι του Υπουργείου Υγείας στις 27.09.2023 το έκριναν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ;

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε ή πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΦ γίνονται με διαφορετικά κριτήρια από εκείνα που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας;

Αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας υπήρξε σχετική επικοινωνία, Δήμου Φαρκαδόνας και ΔΕΥΑΦ με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Ποια είναι σήμερα η επίσημη και υπογεγραμμένη προτροπή της ΔΕΥΑΦ, να πίνουν ή να μην πίνουν νερό, να το χρησιμοποιούν ή όχι;

Η Υγεία και η Ασφάλεια των δημοτών στο σύνολο του Δήμου Φαρκαδόνας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Οφείλεται να αναλάβετε τις ευθύνες σας ΤΩΡΑ και να πείτε την ΑΛΗΘΕΙΑ.

«ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»

Μιχάλη Μπαγιώτη}



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: