Αρχική Γνώμες Φυλική Αταξία Τρικάλων: “Ως πότε;”

Φυλική Αταξία Τρικάλων: “Ως πότε;”

από Oichalia News
Φυλική Αταξία Τρικάλων: “Ως πότε;”

Οργή και θλίψη... Η έμφυλη βία, σε όλες τις μορφές της, είναι κοντά μας, δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στο ίδιο μας το σπίτι.

Σχεδιάζαμε να παρουσιάσουμε την ομάδα μας, εξηγώντας ποιες-οι είμαστε, όμως η ζοφερή πραγματικότητα μας πρόλαβε.


Την Τρίτη 3/5, οι αστυνομικοί που συνέπραξαν στην άγρια δολοφονία, στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του ΛΟΑΤΚΙ  ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, της αγαπημένης Zackie, στο κέντρο της Αθήνας, αυτοί που βρήκαν έναν άνθρωπο αιμόφυρτο και ημιθανή και αντί να τον προστατέψουν, τον ξυλοκόπησαν και τον χειροπέδησαν, κρίθηκαν αθώοι.


Δύο εικοσιτετράωρα μετά, στην Καβάλα ένας άνδρας στραγγάλισε τη σύζυγό του, στο χώρο της δουλειάς της. Η τέταρτη γυναικοκτονία για το 2022.


Στην Κάλυμνο, μια 19χρονη φοιτήτρια πήγε στο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει βιασμό, οι αστυνομικοί την απέτρεψαν και κατέληξε ξυλοκοπημένη από την αδερφή του καταγγελλόμενου.


Οργή και θλίψη... Η έμφυλη βία, σε όλες τις μορφές της, είναι κοντά μας, δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στο ίδιο μας το σπίτι. Να σταθούμε με σθένος απέναντι στην επέλαση της αγριότητας, να νικήσουμε το φόβο, να μην σιωπήσουμε, να απαιτήσουμε ουσιαστική στήριξη από τους θεσμούς, να σταθούμε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στα θύματα της έμφυλης βίας!  


Φυλική Αταξία

Φεμινιστική ομάδα Τρικάλων




ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: