Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Αθρόα προσέλευση για τις "Καταδύσεις" του Νίκου Μαργαρίτη

Αθρόα προσέλευση για τις "Καταδύσεις" του Νίκου Μαργαρίτη

από Oichalia News
Αθρόα προσέλευση για τις "Καταδύσεις" του Νίκου Μαργαρίτη

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε το Σάββατο στο Μουσείο Τσιτσάνη για την παρουσίαση του βιβλίου-πόνημα του Φαρκαδόνιου φαρμακοποιού και συγγραφέα

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε το Σάββατο στον φιλόξενο χώρο του “Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη”, όπου σε μια πετυχημένη εκδήλωση παρουσιάστηκε  το πόνημα του Νίκου Μαργαρίτη με τίτλο “Καταδύσεις”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οξύνοια.


Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Μαρία Αγναντή. Αποσπάσματα κειμένων διάβασαν η Βίκυ Κούμπου και η Εύα Γκαγκά. Την εκδήλωση πλαισίωσαν  οι μουσικοί Νίκος Μπανιάς και Ραφαηλία Κουτσικουρή.

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν με φιλάνθρωπη διάθεση στους πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας, γενέτειρας του συγγραφέα.

Ο Νίκος Μαργαρίτης στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα μας συστήνεται με κείμενα που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος. Γράφει μικρά πεζά, καταθέσεις σκέψεων, συναισθημάτων και βιωμάτων. Τα κείμενά του είναι ταξίδια στον χρόνο και τον χώρο. Είναι καταδύσεις στην ψυχή και τον νου. Με πρωταγωνιστές αντικείμενα, πρόσωπα και ζώα. Άλλα ρεαλιστικά, άλλα υπερρεαλιστικά, άλλα συναισθηματικά κι άλλα φιλοσοφικά, μεταφέρουν τον αναγνώστη σε μια ανεστραμμένη πολλές φορές κανονικότητα, σε μια άλλη αλήθεια. Σαν να γράφει poem en prose, ο συγγραφέας αναμειγνύει απλότητα και συναίσθημα, φιλοσοφία και σαρκασμό, νοσταλγία και πραγματισμό.

ΑΑΖ

politiki-gnomi.gr



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: