Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Στήνεται η δομή φιλοξενίας πλημμυροπαθών στη Φαρκαδόνα - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προσωρινή στέγαση στους οικίσκους

Στήνεται η δομή φιλοξενίας πλημμυροπαθών στη Φαρκαδόνα - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προσωρινή στέγαση στους οικίσκους

από Oichalia News
Στήνεται η δομή φιλοξενίας πλημμυροπαθών στη Φαρκαδόνα - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προσωρινή στέγαση στους οικίσκους

Μέχρι την Τρίτη 28/11/2023 οι αιτήσεις στέγασης στους περίπου 120 οικίσκους που θα στηθούν σε έκταση δίπλα από το γήπεδο "Θεοδώρου-Οικονομούλας" στη Φαρκαδόνα

Στην Φαρκαδόνα και δίπλα από το γήπεδο "Θεοδώρου-Οικονομούλας" θα στηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα η δομή φιλοξενίας με 120 περίπου οικίσκους για τους κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας που επλήγησαν οι οικίες τους από την κακοκαιρία Daniel.



Πρόκειται για οικίσκους που θα φιλοξενήσουν ανθρώπους και οικογένειες που μέχρι σήμερα βρίσκονται στη δομή στο Κουτσόχερο ή φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή νοικιάζουν σπίτι ή διαμέρισμα, καθώς η οικία τους καταστράφηκε ολοσχερώς είτε κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη και χρειάζεται να προχωρήσουν σε μακροχρόνιες παρεμβάσεις που την καθιστά αδύνατη προς διαμονή την παρούσα περίοδο.


Δικαιούχοι των οικίσκων

  • Δικαιούχοι οικίσκων είναι οι ιδιοκτήτες, μόνιμοι κάτοικοι, των οποίων οι κατοικίες στις οποίες διέμεναν, κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση ή επικίνδυνες για χρήση (σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου).
  • Δικαιούχοι είναι οι πολίτες οι οποίοι διέμεναν την ημέρα εκδήλωσης της πλημμύρας στην πληγείσα κατοικία και τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους, που συνοικούσαν στην πληγείσα κατοικία, δεν διαθέτουν άλλη κενή κατοικία εντός του Δήμου, όπως προκύπτει και από τα φορολογικά τους στοιχεία (Ε1, Ε2, Ε9).
  • Για την διαπίστωση της χρήσης του πληγέντος κτηρίου ως κύριας και μόνιμης κατοικίας του αιτούντος προσκομίζονται, επιπλέον των άλλων δικαιολογητικών, εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ηλεκτροδότησης της πληγείσας κατοικίας.
  • Οι οικίσκοι παραχωρούνται για δύο χρόνια.


Παρακαλούνται οι δημότες μέχρι την Τρίτη 28/11/2023 να προσέλθουν στα δημοτικά καταστήματα κάνοντας αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή να τα στέλνουν στα παρακάτω e-mail : dimosfarkadonas@yahoo.gr ή info@farkadona.gr

Τα δικαιολογητικά θα προωθηθούν στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον απαραίτητο έλεγχο και την τελική διανομή στους δικαιούχους Δημότες μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Δ.Α.Ε.Φ.Κ.
  2. Ε1, Ε2, Ε9
  3. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: