Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Με κατάνυξη ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης Κρήνης

Με κατάνυξη ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης Κρήνης

από Oichalia News
Με κατάνυξη ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης Κρήνης

Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας επισκέφτηκε το γνωστό εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη Τρικάλων

Με ευλάβεια, κατάνυξη και με την παρουσία πλήθος πιστών από τον Δήμο Φαρκαδόνας και από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, εορτάσθηκε η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης στο φερώνυμο εξωκλήσι της Κρήνης Τρικάλων.


Το απόγευμα της Παρασκευής στο πανηγυρίζον εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη Τρικάλων τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, κ. Χρυσόστομου. Στον Θείο Λόγο που κήρυξε ο εφημέριος της Οιχαλίας πατήρ Ευάγγελος Γιώτας αναφέρθηκε Στον Ενάρετο Βίο και στην Αγάπη της Αγίας Αικατερίνης για τον Ιησού Χριστό, στα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη για την πίστη της Σε Αυτόν, παροτρύνοντας όλους τους πιστούς να την επικαλούνται στις προσευχές τους για βοήθεια και υποστήριξη.

Μετά το πέρας του Μέγα Εσπερινού προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία στους πιστούς.


Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου ανήμερα της εορτής, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την ευλογία του Υψώματος της Αγίας Αικατερίνης.


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Σπυρίδων Αγναντής, ο Αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Γεώργιος Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρκαδόνας Βασίλειος Κουκώνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρήνης Σπυρίδων Μάγγος, η νέα χωρική αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή κ.α.


Δείτε το βίντεο:




Βίντεο: trikalaola.gr

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: