Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Η ΣΜΥ Τρικάλων δίπλα στους πληγέντες σε Ζάρκο, Γριζάνο και Κρήνη

Η ΣΜΥ Τρικάλων δίπλα στους πληγέντες σε Ζάρκο, Γριζάνο και Κρήνη

από Oichalia News
Η ΣΜΥ Τρικάλων δίπλα στους πληγέντες σε Ζάρκο, Γριζάνο και Κρήνη

Συνδράμει με αξιωματικούς και στρατιώτες στις πληγείσες περιοχές

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στον κρατικό μηχανισμό, μετά τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από το σεισμό στην Ελασσόνα.



Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΣΜΥ Τρικάλων όπου από την πρώτη στιγμή στρατιωτικό κλιμάκιο βρέθηκε στην περιοχή και πρόσφερε κάθε βοήθειας στους σεισμοπαθείς των δυο περιοχών του Νομού Τρικάλων που επλήγησαν περισσότερο. Αξιωματικοί και στρατιώτες πρόσφεραν τα μέγιστα καθώς έστησαν σκηνές και διευθέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παραμονή αυτών των ανθρώπων στην άμεση και προσωρινή νέα κατοικία τους  τα σπίτια των οποίων κατέστησαν ακατάλληλα από τον σεισμό.


Oι σκηνές στήθηκαν στο γήπεδο του χωριού  Γριζάνου, Ζάρκου  και Κρήνης, ενώ στο σημείο έφτασαν αμέσως και Στρατιωτικές Δυνάμεις που διέθεσαν νερό και τρόφιμα σε όσους είχαν ανάγκη…….Τα στελέχη και οι Οπλίτες του Στρατού  έλαβαν τις ευχές από τους ηλικιωμένους των χωριών για την ανακούφιση που προσέφεραν τούτες τις δύσκολες ώρες …



Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ανακοίνωσε τις ακόλουθες δράσεις:

– Πραγματοποίηση πτήσεων από ελικόπτερα, προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

– Με μέριμνα της 1ης στρατιάς, κλιμάκιο διοικητικής μέριμνας ανέλαβε την τοποθέτηση σκηνών και παροχή τροφίμων στις πληγείσες περιοχές.

– Μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία προωθήθηκαν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

– Σε ετοιμότητα τέθηκαν αεροπορικά μέσα και προσωπικό των ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς.

– Σε ετοιμότητα μίας ώρας έχουν τεθεί οι ομάδες “Δευκαλίων” του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (διασώστες, εκπαιδευμένα σκυλιά κ.α.).

– Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλότητας κτιρίων.


trikalaidees.gr



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: