Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Ζάρκο: Το πρωτοφανές φαινόμενο προκαλεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων

Ζάρκο: Το πρωτοφανές φαινόμενο προκαλεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων

από Oichalia News
Ζάρκο:  Το πρωτοφανές φαινόμενο προκαλεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων

«Άνοιξε» η γη από τον σεισμό και ανάβλυζε νερό

Πολλές είναι οι υλικές ζημιές, αλλά και τα παράξενα φαινόμενα που άφησαν πίσω τους, οι δύο ισχυροί σεισμοί 6 και 5.9 ρίχτερ αντίστοιχα, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης και το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζάρκου.


Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του  trikalaIN.gr από το Ζάρκο, φαίνεται καθαρά το «άνοιγμα» της γης σε χωράφια και η υγρή μάζα, λίγο έξω από το χωριό, που προκάλεσαν οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.



Όπως εξηγεί ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας «κατά την ώρα του μεγάλου σεισμού, το στερεό έδαφος, μπορεί σε σημεία… να μετατραπεί σε υγρή μάζα και από εκεί να αναβλύσει νερό». Αυτό σημαίνει ότι πέραν των καταστροφών στα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και οι καλλιέργειες, αλλά και οι γεωτρήσεις, οι οποίες θα φανούν μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον καθηγητή.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: