Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Όλα σκεπασμένα στη λάσπη - Η απελπισία κυριαρχεί παντού

Όλα σκεπασμένα στη λάσπη - Η απελπισία κυριαρχεί παντού

από Oichalia News
Όλα σκεπασμένα στη λάσπη -  Η απελπισία κυριαρχεί παντού

Απόγνωση από την επιστροφή στα σπίτια

Aπελπισία, απόγνωση, θλίψη αλλά ταυτόχρονα και προβληματισμός για το μέλλον είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν σε κοινότητες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Κάτοικοι χωριών των ∆ήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας κάτοικοι εγκατέλειψαν άρον – άρον τα σπίτια τους, μέσα στην νύχτα αλλά και την ημέρα για να σωθούν, αφήνοντας όλα τα υπάρχοντά τους πίσω, στο έλεος των μανιασμένων νερών και της λάσπης.


Μεγάλα Καλύβια, Φαρκαδόνα, Κλοκοτός, Πηνειάδα, Γεωργανάδες, Κεραμίδι, Πετρόπορος, Αγία Κυριακή, Γλίνος, συνοικίες των Τρικάλων, μετρούν εδώ και μέρες τις πληγές τους.

Κάτοικοι άρχισαν και εισέρχονται στις οικίες τους μιας και τα νερά άρχισαν να υποχωρούν, δυστυχώς όμως πλέον να μην μπορούν να περισώσουν τίποτα, καθώς τα νερά παρέμειναν για πολλά 24ωρα εντός των οικιών καταστρέφοντας τα πάντα.

Σπίτια πλημμυρισμένα, σπίτια γκρεμισμένα, σπίτια κατεστραμμένα από τα θεμέλια μέχρι τις στέγες. Σπίτια που δεν μπορούν να κατοικηθούν και δεν θα μπορέσουν για πολύ ακόμη. Άνθρωποι που από την μια στιγμή στην άλλη έμειναν δίχως σπίτι, δίχως υπάρχοντα, φεύγοντας χωρίς να λάβουν αναγκαία έγγραφα, χωρίς χρήματα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους. Άνθρωποι που έμειναν χωρίς σπίτι και διαμένουν σε δομές στα Τρίκαλα, αλλά και στους πρόχειρους χώρους φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στη περιοχή της Φαρκαδόνας.

Τα τελευταία 24ωρα ιδιοκτήτες σπιτιών, άρχισαν να εισέρχονται εντός οικιών τους. Η πρώτη εικόνα προκαλεί σοκ. Σοκ για την μεγάλη καταστροφή, καθώς όλα τα υπάρχοντα επέπλεαν στο νερό και στη συνέχεια βυθίστηκαν στην λάσπη.

Με κάθε τρόπο και μέσο άρχισαν να βγάζουν στις αυλές και στα μπαλκόνια τα υπάρχοντα τους, στρώματα, έπιπλα, αντικείμενα που για να σωθεί ότι πραγματικά σώζεται. ∆υστυχώς η καταστροφή είναι απόλυτη, όπως και το δράμα όλων αυτών των ανθρώπων. Ανθρώπων που έχασαν σπίτια και περιουσίες και βρίσκονται στο έλεος.

trikalaerevna.gr



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: