Τότε και τώρα

από Oichalia News
Τότε και τώρα

Aπό το 2020 μέχρι σήμερα: «Πακέτα» 500 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και μόλις λίγα ψίχουλα για έργα πρόληψης από τις πλημμύρες.

Σεπτέμβριος 2021. Ενας χρόνος μετά τον «Ιανό», που είχε χτυπήσει την Καρδίτσα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.


Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε σύσκεψη με φορείς στην Καρδίτσα λέει: «Πιστεύω ότι έναν χρόνο μετά, το στοίχημα αυτό το κερδίζουμε. ∆εν θα πω ακόμα το κερδίσαμε, το κερδίζουμε. Οι Θεσσαλοί, όσοι επλήγησαν από τον "Ιανό", αισθάνθηκαν το κράτος δίπλα τους».
∆εν θα πούμε βέβαια ότι στο φόντο της βιβλικής καταστροφής, δύο χρόνια μετά, ντρέπεται και η ντροπή με αυτά που είχε πει τότε ο πρωθυπουργός και με αυτά που λέει σήμερα, επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος. Αλλά θα υπενθυμίσουμε ότι αυτό που πραγματικά έγινε από το 2020 μέχρι σήμερα είναι: «Πακέτα» 500 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους και μόλις λίγα ψίχουλα για έργα πρόληψης από τις πλημμύρες.
Οταν λοιπόν κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές μιλούν για «έργα» και «ανάπτυξη», ο λαός θα πρέπει να κουμπώνεται. Γιατί αυτά τα «έργα» και αυτή η «ανάπτυξη», η καπιταλιστική, όχι μόνο δεν αφορούν τις δικές του ανάγκες, αλλά αντίθετα τις θυσιάζουν στον βωμό των κερδών.


Θανάσης Τσαγγαράς

trikalaerevna.gr



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: