Αρχική Νέα Δήμος Φαρκαδόνας Υπέρογκο το χρέος της ΔΕΥΑΦ προς την ΔΕΗ

Υπέρογκο το χρέος της ΔΕΥΑΦ προς την ΔΕΗ

από Oichalia News
Υπέρογκο το χρέος της ΔΕΥΑΦ προς την ΔΕΗ

Aνέρχεται στο 2 εκ. ευρώ

Μπορεί η θεματολογία του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, που ήρθε να συνεδριάσει το βράδυ της Τρίτης να χαρακτηριζόταν βατή και τα θέματα να τύγχαναν διαδικαστικού χαρακτήρα.


Οι ερωτήσεις ωστόσο που υποβλήθηκαν από πλευράς αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από τον πρώην δήμαρχο Φαρκαδόνας και νυν επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Θανάση Μεριβάκη, προκάλεσαν προβληματισμό σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «Krini Live» κατά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων, ο κ. Μεριβάκης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του χρέους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας, απέναντι στην ΔΕΗ, το οποίο όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ. Αν και αρχικά επιχειρήθηκε από μέλη της συμπολίτευσης να μην δοθούν απαντήσεις καθώς αρμόδια για τις όποιες πληροφορίες είναι η ΔΕΥΑΦ και το διοικητικό της, συμβούλιο, ωστόσο η επιμονή του κ. Μεριβάκη, είχε ως αποτέλεσμα να συζητηθεί έστω και σε μικρή έκταση.

Ο κ. Μεριβάκης ζήτησε να ενημερωθεί γιατί η ΔΕΥΑΦ δεν αποπληρώνει το χρέος, το οποίο έως τον Απρίλιο άγγιζε τα 2.000.000 εκ. ευρώ και το οποίο σαφώς μεγάλωσε, εκτιμώντας ότι μέχρι και σήμερα ενδεχομένως αυξήθηκε κατά 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο κ. Μεριβάκης για το συγκεκριμένο θέμα εκδόθηκε απόφαση διαταγής πληρωμής από την ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ανακοπή της πράξης, μιας και το Δ.Σ. σε παρελθούσα συνεδρίαση αποφάσισε να μη προχωρήσει στην προαναφερόμενη ενέργεια με ότι αυτό συνεπάγεται και τους κινδύνους που εγκυμονούνται.

Ο κ. Μεριβάκης χαρακτήρισε το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, κάτι για το οποίο συμφώνησαν κι άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κυρίως από της αντιπολίτευσης, καθώς ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος της διακοπής ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ προς τη ΔΕΥΑΦ αλλά και ενδεχομένως ακόμη και της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών ΔΕΥΑΦ-Δήμου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Φαρκαδόνας, Γιάννης Γεωργολόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προφορικές εγγυήσεις, επί του ζητήματος από τους αρμοδίους, παροτρύνοντας τον πρώην δήμαρχο Φαρκαδόνας, σε θέματα που σχετίζονται με την ΔΕΥΑΦ να απευθύνεται στο διοικητικό συμβούλιο, λαμβάνοντας τις όποιες απαντήσεις.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπύρος Αγναντής, προτρέποντας τον Θανάση Μεριβάκη, να απευθυνθεί στη ΔΕΥΑΦ καθώς το εν λόγω θέμα αποτελεί θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης κι όχι του δημοτικού συμβουλίου.

Η όποια μικρή συζήτηση για το θέμα έγινε σε υψηλούς τόνους με τους Θανάση Μεριβάκη και Γιάννη Γεωργολόπουλο να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: