Αρχική Νέα Ελλάδα Mονοκλωνικά αντισώματα: Σε ποιές κατηγορίες πολιτών θα χορηγηθούν

Mονοκλωνικά αντισώματα: Σε ποιές κατηγορίες πολιτών θα χορηγηθούν

από Oichalia News
Mονοκλωνικά αντισώματα: Σε ποιές κατηγορίες πολιτών θα χορηγηθούν

Τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται στα πρώτα στάδια της λοίμωξης, σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση,

Η χώρα παρέλαβε 2.000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων και θα χορηγηθούν σε ισάριθμους ασθενείς σύμφωνα με το θεραπευτικό πρωτόκολλο της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.



Αυτοί αναμένεται να είναι:


  • Οι ογκολογικοί ασθενείς σε θεραπεία
  • οι μεταμοσχευθέντες
  • οι ανοσοκατεσταλμένοι


Τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται στα πρώτα στάδια της λοίμωξης, σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, ενώ, όμως, έχουν ήπια ή μέτρια συμπτώματα και δεν χρειάζονται οξυγόνο. Πρέπει δε, να μπουν στο νοσοκομείο, καθώς η χορήγηση των μονοκλωνικών γίνεται ενδοφλεβίως και υπό παρακολούθηση.


Τα μονοκλωνικά εμποδίζουν τον ιό να προσβάλει τα κύτταρα, αποτρέποντας τη σοβαρή νόσηση. Πρόκειται για τεχνητές πρωτεϊνες, από το εργαστήριο, οι οποίες δρουν όπως τα φυσικά αντισώματα μέσα στον οργανισμό. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της επιστήμης κατά της covid-19.


Όμως, δεν μπορούν να διατεθούν στο γενικό πληθυσμό λόγω της αδυναμίας των εταιρειών για μαζικής παραγωγή τους. Μεγάλο είναι και το κόστος τους, καθώς ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για κάθε δόση.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: