Αρχική Νέα Ελλάδα Συγκλονιστικές μαρτυρίες από επιζώντες

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από επιζώντες

από Oichalia News
Γενική αποψη από κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)
Γενική αποψη από κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

«Είδα σπίθες και φλόγες στα πλαϊνά των παραθύρων και μετά ένα ξαφνικό σταμάτημα. Σπάσαμε το τζάμι και αντικρίσαμε ένα χάος» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της σύγκρουσης

Στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μεταφέροντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών να βρουν αγνοούμενους στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική με τουλάχιστον μέχρι στιγμής 41 νεκρούς και 66 νοσηλευόμενους.




«Βρισκόμαστε στην κοιλάδα των Τεμπών εδώ στο σημείο Μηδέν, όπου λίγο μετά τις 11:30 οι δύο αμαξοστοιχίες δυστυχώς συγκρούστηκαν και έχουμε αυτό αυτή την εικόνα μπροστά μας όλα έγιναν άμορφη μάζα. Υπάρχουν τραγικές εικόνες» ανέφερε δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος τόνισε ότι «βλέπουμε τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ να ψάχνουν μέσα σε τόνους από λαμαρίνες και από άλλα αντικείμενα. Κατά διαστήματα βλέπουμε ότι βγάζουν κάποια ρούχα από τους επιβάτες. Από τις πληροφορίες που έχουμε κατά κύριο λόγο οι επιβάτες ήταν όλοι νεαροί στην ηλικία. Ίσως ήταν φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και γερανοφόρα οχήματα που ήρθαν εδώ στο σημείο. Προσπαθούν να σηκώσουν ό,τι απέμεινε από τα βαγόνια».

Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησαν επιβάτες που διασώθηκαν από την ανείπωτη αυτή τραγωδία και περιέγραψαν την στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ των δύο αμαξοστοιχιών που άγνωστο γιατί βρέθηκαν να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια γραμμή.

Το δεύτερο βαγόνι ήταν γεμάτο με νέα παιδιά

«Ξαφνικά εκεί που ήμασταν μια χαρά έγινε μια μεγάλη σύγκρουση. Πεταχτήκαμε μπροστά. Έσπασαν τα τζάμια και ξέσπασε και φωτιά. Η σύγκρουση ήταν τρομαχτική αλλά σιγά σιγά βρήκαμε έξω» είμαι ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στο 5ο βαγόνι.



«Την στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε από κάπου. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί ήταν στα πρώτα βαγόνια και ήταν εκεί νέα παιδιά» είπε μια γυναίκα, η οποία ευχαρίστησε τα νεαρά άτομα που την βοήθησαν να απομακρυνθεί. «Ανοίξαν την πόρτα, μας πήραν τα πράγματα, μας βοήθησαν πολύ» τόνισε. Μιλώντας για την κατάσταση που αντίκρυσε όταν βγήκε από την αμαξοστοιχία δήλωσε ότι ήταν τραγική. «Ο καπνός σε έπνιγε στο 6ο βαγόνι όχι μπροστά».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε μια συνομιλία που άκουσε μέσω των ασυρμάτων όταν είχαν μείνει στα Παλαιοφάρσαλα με καθυστέρηση. «Όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων να λέει “Πάμε και όπου βγει» ξέρεις ότι κάτι δεν θα πάει καλά.

Σπάσαμε το τζάμι με τη βαλίτσα

«Ήμουν στο τέταρτο βαγόνι που δεν εκτροχιάστηκε. Δυστυχώς τα τρία μπροστινά, διαλύθηκαν. Εμείς γυρίζαμε στα χωράφια» δήλωση ένας νεαρός που διασώθηκε. Μιλώντας για τα συναισθήματα είπε ότι ήταν φόβος και αναταραχή.



«Σπάσαμε το τζάμι με τη βαλίτσα» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ερωτώμενος αν αντιλήφθηκε κάτι πριν συμβεί το μοιραίο συμβάν δήλωσε ότι ένιωσε ένα έντονο φρενάρισμα. «Ξαφνικά είδα σπίθες και φλόγες στα πλαϊνά των παραθύρων και μετά ένα ξαφνικό σταμάτημα. Πανικοβληθήκαμε όλοι. Σπάσαμε το τζάμι και αντικρίσαμε ένα χάος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας – Ειρήνη Κυρίτση – Αλεξία Καλαϊτζή – Σοφία Πατραμάνη – Δημήτρης Γκατσιος – Μάνια Γκουσιάρη – Κώστας Καντούρης Βασίλης Σιώμος Ελπίδα Κουτσογιάννη



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: