Αρχική Νέα Οιχαλία Απεβίωσε ο Βάϊος «Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» !

Απεβίωσε ο Βάϊος «Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» !

από Oichalia News
Απεβίωσε ο Βάϊος «Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» !

Σε ηλικία 76 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ξημερώματα του Σαββάτου ο πασίγνωστος Οιχαλιώτης Βάϊος Λόης (Νασιός), γνωστός επίσης και με το προσωνύμιο «Κουρσάρος».


Η ιστορία της Οιχαλίας θα γράψει για έναν άνθρωπο που εκτός από καλός οικογενειάρχης και επαγγελματίας κτηνοτρόφος ξεχώριζε για την ζωντάνια του, τα ποιοτικά του αποστάγματα οίνου και τσίπουρου και για το μεράκι να προσφέρει για τους κατοίκους και το σύνολο της Οιχαλίας.


Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο κυρ. Βάϊος ήταν η ψυχή των εκάστοτε κοινωνικών εκδηλώσεων και από τους πρωτεργάτες των καρναβαλικών εκδηλώσεων του χωριού μας, συμμετέχοντας μάλιστα μέχρι και το 2008 στην παρέλαση των αρμάτων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το άρμα «Βάϊος ο Κουρσάρος», που μαζί με τον Παναγή και τους πειρατές είχανε μεγάλη ψησταριά στο καράβι, ψήνανε και πετάγανε τα «παϊδάκια» στον κόσμο, προσφέροντας μοναδικές και αλησμόνητες στιγμές «τότε» στο καρναβάλι της Οιχαλίας!


Από το 2009 και σε ηλικία μόλις 63 ετών ο Βάϊος «σίγησε» στην Οιχαλία, καθώς υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο που τον «συγκράτησε», για να έρθει το 2015 το δεύτερο για «να του κόψει τα φτερά» και να τον καθηλώσει στο κρεβάτι παραλύοντας τα δεξιά άκρα του σώματός του.


Παρά τις δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια και τον καθημερινό αγώνα που έδινε δεν λύγιζε, αντλούσε δύναμη από αυτούς που είχε δίπλα του και που λάτρευε. Ήταν οι δικοί του άνθρωποι… η αείμνηστη σύζυγός του Ευαγγελία (απεβ. 2020) , τα τέσσερα παιδιά και τα πέντε εγγονάκια του.


Το πλήρωμα του χρόνου για τον Βάϊο ήλθε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στις 02.50 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, ηλικία ίδια με την Βαγγελή την γυναίκα του που έφυγε από τη ζωή πριν δύο χρόνια.


Το τελευταίο αντίο θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Οιχαλία.


Αφήνει πίσω τα παιδιά Ευάγγελο Λόη και Παρασκευή Κολέτσιου, Φώτιο Λόη, Μαρία Λόη και Σωτήριο Αποστόλου, Ιωάννα Λόη και Κωνσταντίνο Αποστόλου, τα εγγόνια Αναστασία, Χριστίνα, Παναγιώτης, Εβελίνα, Χριστίνα – Μαρία.


Το OichaliaNEWS εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών «Κυρίτσης» στην Οιχαλία.



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: