Αρχική Νέα Οιχαλία Δύο (2) επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στην Οιχαλία

Δύο (2) επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στην Οιχαλία

από Oichalia News
Δύο (2) επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στην Οιχαλία

Η πορείας τους είναι ομαλή και χωρίς επιδείνωση , με βελτίωση και ύφεση των συμπτωμάτων

Την εμφάνισή του στην  Οιχαλία με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα έκανε ο SARS-COVID-19.

Όπως καταγράφει το OichaliaNEWS.gr, δυο νέοι συμπολίτες μας μετά την επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων προέβησαν άμεσα στη διενέργεια του μοριακού τεστ PCR το οποίο βγήκε θετικό.

Αξίζει να σημειωθεί πώς και οι δυο μετέπειτα ασθενείς από την πρώτη στιγμή έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και ατομική-συλλογική ευθύνη , καθώς έθεσαν εαυτώ σε κατ' οίκον περιορισμό 14 ημερών όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.  Σε σύντομη επικοινωνία, η πορεία της υγείας τους είναι ομαλή και χωρίς επιδείνωση, με βελτίωση και ύφεση των συμπτωμάτων.

Όπως καταλαβαίνουμε ο ιός έχει εξαπλωθεί στην κοινότητα, βρίσκεται ανάμεσά μας. Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της καθυστέρησης εμφάνισης των συμπτωμάτων δεν γίνεται πολλές φορές έγκαιρα αντιληπτός, με αποτέλεσμα η διασπορά να είναι μεγάλη και σε κάποιες περιπτώσεις καταστροφική.

Γι’ αυτό το λόγο η χρήση προστατευτικής μάσκας, η απόσταση, το συχνό πλύσιμο χεριών και οι λοιπές οδηγίες των λοιμωξιολόγων μπορούν να αποσοβήσουν στο μέγιστο τον κίνδυνο μετάδοσης.

Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί πως δεν πρέπει να υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας και στιγματισμού.  Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, δείχνοντας ο κάθε δημότης ξεχωριστά την υπευθυνότητα που πρέπει, θα βγούμε από αυτή τη μάχη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες ως τοπική κοινωνία αλλά και ως χώρα.  



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: