Αρχική Νέα Οιχαλία Tα μεράκια του Μέμελα !

Tα μεράκια του Μέμελα !

από Oichalia News
Tα μεράκια του Μέμελα !

40 Χρόνια Ξενιτιά τιτλοφορείται το νέο cd που ηχογράφησε ο "Υμνωδός Της Ξενιτιάς" κ. Δήμητρης Λόης (Μέμελας).

40 Χρόνια Ξενιτιά τιτλοφορείται το νέο cd που ηχογράφησε ο "Υμνωδός Της Ξενιτιάς" κ. Δήμητρης Λόης (Μέμελας).



Ο  Μέμελας όπως είναι γνωστός, κατάγεται από την  Οιχαλία Τρικάλων και είναι από τους πρώτους "Νεοχωρίτες" μετανάστες που πήραν τον δρόμο για την ξενιτιά.

Γεννημένος το 1955 και παιδί επταμελής οικογένειας βίωσε από μικρός την φτώχεια κάτι που τον οδήγησε στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών να κατηφορίσει για μία καλύτερη ζωή στην Αθήνα και έπειτα βλέποντας το ρεύμα των κατοίκων της Οιχαλίας, να αποφασίζει και να παίρνει το δρόμο για την ξενιτιά.

Τότε ήταν η εποχή του αείμνηστου Στέλιου Καζαντζίδη, ενός τραγουδιστή «που κατάφερνε να εκφράζει τις αγωνίες, τους φόβους αλλά και τις ελπίδες των οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένων, των προσφύγων, των εργατών, όλων των αγωνιστών της καθημερινότητας που αναζητούσαν και έβρισκαν στα τραγούδια του την παρηγοριά, για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν καθημερινά». Τα τραγούδια του «Στέλιου» που τα ενσάρκωνε από 13 ετών η ταλαντούχα φωνή Δημήτρη ήταν το όπλο του για παρηγοριά και με ελάχιστα ρούχα στην βαλίτσα ξεκίνησε να διασχίσει τον δρόμο της αγωνίας, για να καταλήξει τελικά στην Ολλανδία και γίνει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας αλλά...

Για τον Μέμελα όμως οι συγκυρίες του τότε στην πατρίδα δεν του επέτρεψαν να πράξει και να υλοποιήσει αυτό που πραγματικά ήθελε…Να γίνει τραγουδιστής !

Με την συμπλήρωση 40 χρόνων στην ξενιτιά το περασμένο καλοκαίρι ηχογράφησε στην Ολλανδία ένα cd με 14 τραγούδια που έχουν γίνει κομμάτι της ψυχής του όπως και για πολλούς από εμάς...τα οποία ακούγονται μάλιστα σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλίας !


Απολαύστε τον...



Στις 4 Απρίλη του 2015 το OichaliaNEWS κατέγραψε τον κ. Δημήτρη στα «Νταμπουράδικα» στην Οιχαλία, εκεί όπου ο Σωτήρης με το μπουζούκι του συνόδευε τον Μέμελα για μία ώρα περίπου, σε μία αναδρομή στα χρόνια της ξενιτιάς...Δείτε το !



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: