Αρχική Εκδηλώσεις Αποκριάτικο ξεφάντωμα από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Οιχαλίας

Αποκριάτικο ξεφάντωμα από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Οιχαλίας

από Oichalia News
Αποκριάτικο ξεφάντωμα από τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Οιχαλίας

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο "Νοσταλγία" και τα παιδιά έγιναν μια μεγάλη παρέα μέσα και έξω από το κέντρο

Ένα αποκριάτικο πάρτι γεμάτο εκπλήξεις, μουσική, χορό και παιγνίδια και κυρίως πολύ κέφι, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δυο δημοτικών σχολείων της Οιχαλίας το 1ο και 2ο.


Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο "Νοσταλγία" και τα παιδιά έγιναν μια μεγάλη παρέα μέσα και έξω από το κέντρο. Η λαχειοφόρος περιελάμβανε 200 περίπου δώρα, ενώ τα μέλη  των δύο συλλόγων πρόσφεραν γλυκά και κουλούρια σε κάθε τραπέζι που καθόταν οι γονείς. 

Τα παιδιά συμμετείχαν και στο γαϊτανάκι ένας  χορός, που χορεύεται κυρίως την περίοδο της αποκριάς. Οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχοντας κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι. Η λέξη «γαϊτανάκι» είναι υποκοριστικό της τουρκικής λέξης «γαϊτανίν» που σημαίνει κορδόνι. Παραδοσιακά οι χορευτές του είναι δώδεκα.

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα ολοκληρώθηκε αφού οι μαθητές απόλαυσαν μάγο, animater και άλλες μοναδικές εκπλήξεις, ενώ ο χώρος έβρεξε σερπαντίνες και κονφετί...


Απόστολος Ζώης

Εφημ.:  Πρωϊνός Λόγος



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Επικαιρότητα