Αρχική Γνώμες Άμεσα μέτρα στήριξης της εστίασης

Άμεσα μέτρα στήριξης της εστίασης

από Oichalia News
Άμεσα μέτρα στήριξης της εστίασης

Οι επαγγελματίες έθεσαν κάποια αιτήματα στην κυβέρνηση. Πολλά απ’ αυτά είναι απολύτως λογικά

Όταν ένας καταστηματάρχης παίρνει την απόφαση να κατεβάσει ρολά στο μαγαζί του για μια ολόκληρη μέρα, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης λόγω της πανδημίας, δεν το κάνει ελαφρά τη καρδία.


Όταν αυτό το κάνει όχι ένα μέρος των καταστηματαρχών οι οποίοι συνδικαλίζονται και μετέχουν σε κάθε κινητοποίηση, αλλά το σύνολο των καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης, όπως έγινε χθες στα Τρίκαλα, με τις καφετέριες, τις ταβέρνες, τα ουζερί, τα φαστ φουντ να παραμένουν κλειστά για ένα ολόκληρη εικοσιτετράωρο, αρκεί από μόνο για να καταδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.


Λίγο τα μέτρα για την πανδημία που αυστηροποιήθηκαν. Λίγο οι μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια που εκτοξεύουν το συνολικό κόστος λειτουργίας. Λίγο η οικονομική στενότητα και περισσότερο ο φόβος που ξανάκλεισε τους εν δυνάμει πελάτες στα σπίτια, οδηγούν σε απόγνωση ένα ολόκληρο κλάδο ο οποίος είναι κομβικός για την ελληνική οικονομία προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας κυρίως σε νέους ανθρώπους.


Οι επαγγελματίες έθεσαν κάποια αιτήματα στην κυβέρνηση. Πολλά απ’ αυτά είναι απολύτως λογικά, όπως η μείωση του ΦΠΑ.


Είναι λοιπόν, μια βάση διαλόγου τον οποίο οφείλει να κάνει η κυβέρνηση για να σωθούν μαγαζιά και θέσεις εργασίας.


Λάζαρος Μάμαλης


Εφ. Έρευνα



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: