Αρχική Γνώμες Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί..

Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί..

από Θωμάς Γκονής
Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί..

Του Ευστάθιου Χαλού (Ζιάκα)

Εδώ & χρόνια στο τόπο μας & εν γένει στη πατρίδα μας αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.


Με λύπη μου όμως παρατηρώ ότι - παρά την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά & την αυστηροποίηση του Νόμου - το πρόβλημα τείνει να διογκωθεί δραματικά.


Αδέσποτα ζώα - ψυχές , κυρίως σκυλιά αλλά & γάτες εγκαταλείπονται καθημερινά από ασυνείδητους , οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ζώα ως άψυχα αντικείμενα ή στη καλύτερη περίπτωση ως απλό εργαλείο της δουλειάς τους και με την πρώτη δυσκολία τα εγκαταλείπουν στους δρόμους.


Πέραν ότι η κίνηση αυτή συνιστά αυστηρό ποινικό αδίκημα, αποτελεί & μια απάνθρωπη κίνηση η οποία δε τιμάει σε καμία περίπτωση το ανθρώπινο είδος.


Τα ζώα ίσως αγνοούμε ότι έχουν τις ίδιες ακριβώς ανάγκες με όλους τους ζώντες οργανισμούς - στους οποίους ας μη ξεχνάμε ότι ανήκουμε κι εμείς οι ίδιοι - δηλ. την ανάγκη για τροφή, νερό, στέγαση, φροντίδα.


Πώς θα μας φαινόταν εάν μια κρύα νύχτα του χειμώνα μια πιο δυνατή μορφή ζωής από εμάς μας έβγαζε από το σπίτι μας χωρίς τη θέληση μας & μας εγκατέλειπε ξαφνικά στο δρόμο.
Σίγουρα θα ήταν τραγικό..


Μην είμαστε αγνώμονες λοιπόν, ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται από τη συμπεριφορά που επιδεικνύει στις πιο αδύναμες απ' αυτών μορφές ζωής.


Θα πρέπει να γίνουμε η λύση του προβλήματος, (και όχι μέρους αυτού) με την υπεύθυνη υιοθεσία , την στείρωση & τη φροντίδα - περίθαλψη των κατατρεγμένων ζώων τα οποία ζώντας σε άθλιες συνθήκες χωρίς τροφή , νερό & με κακοποίηση που υφίστανται ίσως γίνουν επιθετικά.


Ηθικοί αυτουργοί βέβαια είμαστε όλοι εμείς.


Είναι υποχρέωση του Κράτους να φροντίζει να περιθάλπει & να παρέχει απρόσκοπτα το φαγητό , το νερό & τη στέγαση στα ταλαιπωρημένα ζώα, πράγματα αυτονόητα αλλά δυστυχώς ζητούμενα.


Στηρίζουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις οι οποίες δίνουν έναν ανιδιοτελή αγώνα με μοναδικό όφελος το "ευχαριστώ" των ζώων.


Καταγγέλλουμε στο Δήμο για εγκατάλειψη ζώου ή οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης στις Αρχές.


Σταματήστε τη θυματοποίηση των ζώων!


Τάσσομαι υπέρ της δημιουργίας στο τόπο μας ένας χώρου - Πρότυπο - που να φιλοξενεί τα ζώα σε άριστες συνθήκες & να τους παρέχεται το δικαίωμα να ζήσουν αυτό που τους στερήθηκε, μια αξιοπρεπή διαβίωση.


Η λύση δε μπορεί να έρθει μεμονωμένα από ένα άτομο, αλλά συλλογικά.


Εκφράστε αυτό που νιώθετε για τα ζωάκια & πιστέψτε με υπάρχουν αρκετοί δίπλα σας που νιώθουν το ίδιο.


Ας καταλήξουμε λοιπόν, σε κάτι : πως & εκείνοι που αγαπούν τα ζώα  αλλά ακόμη & εκείνοι που δε τα αγαπούν θέλουν εν τέλει το ίδιο πράγμα : να μη ζουν τα ζώα αδέσποτα στους δρόμους.


 Οπότε η ανάγκη δημιουργίας ενός άρτια διαμορφωμένου Κέντρου Φιλοξενίας Ζώων συντροφιάς είναι αδήριτη.
  
" Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί..
Είναι γραμμένη στα μάτια ενός σκύλου "





ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: