Αρχική Νέα Ελλάδα Εθνική τραγωδία: 38 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρουση τρένων στα Τέμπη

Εθνική τραγωδία: 38 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρουση τρένων στα Τέμπη

από Oichalia News
Εθνική τραγωδία: 38 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρουση τρένων στα Τέμπη

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η φονική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη. Στους 38 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί, ενώ 130 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλά νέα παιδιά, φοιτητές που γύριζαν από τη Λάρισα στο Πανεπιστήμιό τους στη Θεσσαλονίκη. Νεκροί είναι επίσης και οι εννέα εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για αύξηση των νεκρών είναι ότι όλα τα θύματα ανασύρθηκαν από το τρίτο βαγόνι, ενώ η έρευνα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι δεν είχε ξεκινήσει μέχρι τις 09:00 το πρωί.

Την ώρα της σύγκρουσης στην επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Η σύγκρουση έγινε υπό συνθήκες που διερευνώνται, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έγινε είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά.

Live – Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 36 νεκρούς – Τριήμερο εθνικό πένθος

Στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας οι συγγενείς καλούνται να αναγνωρίσουν τις σορούς των δικών τους ανθρώπων, ενώ στο ΑΧΕΠΑ και το Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης έχουν μοιραστεί οι 66 τραυματίες. Οι αρχές έδωσαν τηλέφωνο ενημέρωσης για του συγγενείς των επιβατών: 2410.683185-6, ενώ έκτατη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας προσήχθησαν ο σταθμάρχης βάρδιας και ο κλειδούχος της Hellenic Train και δίνουν εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία.

Live – Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 36 νεκρούς – Τριήμερο εθνικό πένθος

«Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης εκτινάχθηκαν» τόνισε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, σημείωσε ότι στα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 «αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες από 1.200 έως 1.500 βαθμοί Κελσίου». Για ένα τραγικό δυστύχημα έκανε λόγο ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στο σημείο της τραγωδία μεταβαίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στα Τέμπη θα βρεθεί και ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Τη βαθύτατη οδύνη της κυβέρνησης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων, των αγνοουμένων και στους τραυματίες» ανέφερε και υπογράμμισε «αυτή τη στιγμή προτεραιότητα είναι η περίθαλψη των τραυματιών, η αναζήτηση και ο εντοπισμός των αγνοουμένων μέσα στα συντρίμμια και η ψυχολογική υποστήριξη των συγγενών των θυμάτων με ειδικούς επιστήμονες που μεταβαίνουν στη Λάρισα».

Στα Τέμπη βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Live – Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 36 νεκρούς – Τριήμερο εθνικό πένθος



Πώς συνέβη η τραγωδία

Η σύγκρουση της επιβατικής με την εμπορευματική αμαξοστοιχία συνέβη στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. 

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν το δυστύχημα παραμένουν άγνωστες, οι πρώτες ενδείξεις ωστόσο δείχνουν ότι τα δύο τρένα που κινούνταν με αντίθετη κατεύθυνση, κινούνταν στις ίδιες ράγες με αποτέλεσμα τη σύγκρουση.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία Hellenic Train, η οποία εξήγησε πως από τους 430 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί σε αυτή στην Αθήνα αποβιβάστηκαν κάπου 80 στη Λάρισα.



ertnews.gr



ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: