Αρχική Νέα Οιχαλία Οιχαλία: Οι αναίσθητοι …και οι «ευαίσθητοι»

Οιχαλία: Οι αναίσθητοι …και οι «ευαίσθητοι»

από Θωμάς Γκονής
Οιχαλία: Οι αναίσθητοι …και οι «ευαίσθητοι»

«Ο Ρυπαίνων Πληρώνει», και πρέπει να αρχίσει να «πληρώνει» κάποια στιγμή!

Αν μπορούσαμε να αξιολογήσουμε την ευαισθησία και την συμπεριφορά των Νεοχωριτών απέναντι στο φυσικό μας περιβάλλον, η επίδραση μερικών εξ αυτών - «ιδίως» στον έναν και μοναδικό «βασιλικό πλούτο» που μας περιβάλλει- αποδεικνύει ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε πολύ, μα πολύ, χαμηλά επίπεδα.


Ευτυχώς όμως για μερικούς συνανθρώπους μας (και προς τιμήν τους), o σεβασμός, η αγάπη, η ευαισθησία και η συναισθηματική μέριμνα για τον «βιοχώρο» συνεχίζει να υπάρχει, καθώς με αυτό που έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν για το «στολίδι» της Οιχαλίας, είναι αξιέπαινο και παράδειγμα προς μίμηση!


Πρόκειται για μία παρέα φίλων πεζοπόρων, οι οποίοι διασχίζοντας συχνά πυκνά το Πλατανόδασος της Οιχαλίας για τον περίπατό τους και βλέποντας τα αίσχη διαφόρων ανθρώπων στα αριστερά και δεξιά της διαδρομής , «ετσιθελικά» έβαλαν στόχο να διώξουν τα κακώς κείμενα αυτών των μερικών αμόρφωτων που είδαν τον μαγευτικό αυτό χώρο ως κοντινή, γρήγορη και εύκολη λύση για να πετούν σκουπίδια, μπάζα και πάσης φύσεως αντικείμενα , αρκεί να μην είναι στην πόρτα τους.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OichaliaNEWS, κατά την πρώτη εκστρατεία τους τα «χοντρά» που μαζεύτηκαν μέσα από το 1ο ρέμα (μετά την ποτίστρα) που κυλάει προς τον Νεοχωρίτη ποταμό και σε μία απόσταση μόλις 50 μέτρων, έφτασε ούτε λίγο ούτε πολύ στις 40 σακούλες σκουπιδιών !


Μάλιστα για αυτή την μεγάλη σε όγκο μεταφορά των απορριμμάτων υπήρξε επικοινωνία με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνα Αγναντή ο οποίος απέστειλε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ευάγγελο Κοσμά και ένα απορριμματοφόρο του δήμου προκειμένου να γίνει η περισυλλογή.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την επόμενη εβδομάδα (καιρού επιτρέποντος), οι «φίλοι του περιβάλλοντος» κ.κ. Μιχάλης Βαβρίτσας, Νικόλαος Τζάνας, Πάυλος Μανιώτης, Βασίλης Μιλούλης, Γεώργιος Γατσούλης και Σπυρίδων Χριστοδούλου θα συνεχίσουν το έργο τους κατά μήκος του 2ου ρέματος.


Το Προεδρικό Διάταγμα 148/2009 που ενσωματώνει την Οδηγία 35/2004/EK στο Εθνικό δίκαιο είναι σαφέστατο: «Ο Ρυπαίνων Πληρώνει», και πρέπει να αρχίσει να «πληρώνει» κάποια στιγμή!


Δείτε εικόνες του πριν και του μετά












ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: