Αρχική Νέα Πολιτική Φώτης Καψάλης: Στις εκπαιδευτικές διευθύνσεις και στην ΕΦΑ Τρικάλων περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων «Πράσινο και Μωβ»

Φώτης Καψάλης: Στις εκπαιδευτικές διευθύνσεις και στην ΕΦΑ Τρικάλων περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων «Πράσινο και Μωβ»

από Oichalia News
Φώτης Καψάλης: Στις εκπαιδευτικές διευθύνσεις και στην ΕΦΑ Τρικάλων περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων «Πράσινο και Μωβ»

Στις εκπαιδευτικές διευθύνσεις του νομού, περιόδευσε το πρωί της Τρίτης, ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων της Συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ», Φώτης Καψάλης.

Στις εκπαιδευτικές διευθύνσεις του νομού, περιόδευσε το πρωί της Τρίτης, ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων της Συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ», Φώτης Καψάλης.


Πρώτος σταθμός της περιοδείας του, τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Εκεί συναντήθηκε με τον διευθυντή της διεύθυνσης, Χρήστο Τρικάλη, όπου ενημερώθηκε για σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων, αλλά και την προετοιμασία που γίνεται σε επίπεδο νομού, για την διευθέτηση ζητημάτων, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν ομαλά από τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τρικάλης κατά την συζήτηση που ανέπτυξε με τον υποψήφιο βουλευτή, προχώρησε σ’ ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώνεται την προσεχή Πέμπτη και η οποία κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα, μετά τα δυο προηγούμενα έτη όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πανδημίας.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Φώτη Καψάλη, υπήρξε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθυντή της Δ.Ε. Τρικάλων και Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Νικόλαο Παπακωνσταντίνου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον υποψήφιο βουλευτή για εκπαιδευτικά θέματα, για την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου μέρους των πανελληνίων εξετάσεων για τα γενικά λύκεια αλλά και τις ενέργειες που αναπτύσσονται και θα αναπτυχτούν έως το φθινόπωρο που θα κηρυχτεί η έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μίλησε για το έργο των συναδέλφων εκπαιδευτικών, για την προσπάθεια μετάδοσης της γνώσης στους μαθητές, τα αποτελέσματα των οποίων διαφαίνονται μέσω των επιτυχιών στις πανελλήνιες εξετάσεις, που κατατάσσει το νομό μας μεταξύ των πρώτων πανελλαδικά.

Ο Φώτης Κάψαλης μίλησε για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η εκπαίδευση, συγχαίροντας τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν για την μόρφωση των παιδιών και εφήβων. 

Στάθηκε στους στόχους ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού συστήματος που θα οικοδομείται στις δεξιότητες και στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης με εισαγωγή βιωματικής διδασκαλίας και καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων. 

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις εκπαιδευτικές διευθύνσεις, ο Φώτης Καψάλης, επισκέφτηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, όπου είχε συνάντηση με την αρχαιολόγο και προϊσταμένη ΕΦΑ, Κρυσταλία Μαντζανά, αναπτύσσοντας ένα γόνιμο διάλογο για την πορεία των ανασκαφικών ερευνών σε περιοχές του νομού Τρικάλων αλλά και το σημαντικό έργο που επιτελεί η Υπηρεσία για την ανάδειξη της αρχαίας κληρονομιάς του τόπου μας.

 




ΟΙΧΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Φαρκαδώνα

Business

Πασχαλινό ωράριο από σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα, έως την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, έχει ως εξής: